Słownik pojęć i terminów

W jaki sposób korzystać ze słownika?
Wybierz literę alfabetu:

Rodzaj piekarnika

Piekarnik gazowy to urządzenie tańsze od piekarnika elektrycznego. Zastosowanie gazu znacznie obniża również koszty eksploatacji. Takie piekarniki najczęściej ogrzewane są z jednego punktu, od dołu, oraz posiadają minimalną ilość funkcji.  Piekarnik gazowy nagrzewa się powoli, natomiast później można bardzo szybko wyregulować jego temperaturę.
Czytaj więcej
Piekarnik gazowy to urządzenie tańsze od piekarnika elektrycznego. Zastosowanie gazu znacznie obniża również koszty eksploatacji. Takie piekarniki najczęściej ogrzewane są z jednego punktu, od dołu, oraz posiadają minimalną ilość funkcji.  Piekarnik gazowy nagrzewa się powoli, natomiast później można bardzo szybko wyregulować jego temperaturę.
  • Piekarnik gazowy z opiekaczem elektrycznym - dodatkowo wyposażony w grzałkę górną, o dużej mocy. Pozwala na grillowanie potraw czy na szybkie podpiekanie, bez konieczności rozgrzewania całego piekarnika. Idealne do przyrządzania pizzy lub zapiekanek.
  • Piekarnik elektryczny - szybko się nagrzewa oraz pozwala precyzyjnie ustawić temperaturę i czas pieczenia. Do dyspozycji mamy dwie grzałki: górną oraz dolną, które mogą działać równocześnie. Takie urządzenia posiadają wiele funkcji, takich jak np. termoobieg, termosąda czy funkcje parowe.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację