Słownik pojęć i terminów

W jaki sposób korzystać ze słownika?
Wybierz literę alfabetu:

Rodzaj naczynia - ekspres


W ekspresach przelewowych, przyrządzana kawa spływa do specjalnego naczynia. Przy wyborze urządzenia powinniśmy zwrócić uwagę na rodzaj i pojemność pojemnika. Jeśli ekspres będzie służył większej ilości osób, należy wybrać model wyposażony w duży dzbanek. Pozwoli on przygotować ok. 12 filiżanek kawy przy jednym parzeniu. Dodatkowo wbudowana grzałka, pod dzbankiem, utrzyma temperaturę naparu nawet do dwóch godzin. Zamiast dzbanka możesz również wybrać termos. Będzie on utrzymywał temperaturę kawy nawet wtedy, gdy postawisz go na stole np. podczas śniadania lub spotkania towarzyskiego. Dostępne na rynku ekspresy posiadające w wyposażeniu kubek lub dwie filiżanki, pozwalają szybko przyrządzić kawę dla jednej czy dwóch osób.
Czy ta informacja była dla Ciebie przydatna? Dziękujemy za opinię. Wg. Ciebie ta informacja jest przydatna Dziękujemy za przesłanie wiadomości Juz oddałeś głos na tą informację